baner
U bent hier: Home Rugpijnvrij slapen Hoofdkussen

Ook het hoofdkussen is belangrijk

De primaire functie van een hoofdkussen is het opvullen van de holte tussen nek en schouders. Het hoofd weegt ongeveer 5 kg. Het ideale hoofdkussen bestaat niet. Een duurder hoofdkussen is niet per definitie beter. Het kan wel kwaliteitsvoller zijn en dus langer zijn vorm behouden. Test een hoofdkussen lang genoeg in de winkel om te voelen of er een goede ondersteuning is en geen spanning in de nek.

Er bestaan twee hoofdcategorieën in de hoofdkussens:

  1. Voorgevormde kussens (latex, traagschuim,..);
  2. Hoofdkussens met een vezelvulling.

Belangrijke factoren bij de aankoop / keuze van het beste hoofdkussen:

  • Maximale ondersteuning van uw hoofd;
  • Maximale ondersteuning van uw halswervels;
  • Passend bij uw slaaphouding;
  • Ventilerend (voor mensen die transpireren);
  • Wasbaar of met wasbare hoes.

De bedoeling van een hoofdkussen is om uw hoofd tijdens de nacht in een neutrale positie te houden, waardoor de nekwervels juist ondersteund worden. Er dient rekening gehouden te worden met de slaaphouding, de schouderbreedte en het wegdraaien van de schouder.

Sommige hoofdkussens zijn voorzien van een rits waardoor de hoeveelheid vulling kan aangepast worden aan de slaaphouding en de lichaamsbouw.

Tip: plooi nooit een dun kussen in twee. U ligt dan wel hoger met uw hoofd, maar uw nek krijgt geen steun meer.

 

Meer lezen

 

Dorsoo, dé hydraulische lattenbodem voor meer recuperatie en rust

Dorsoo video

Het Dorsoo-slaapsysteem omvat een ( verstelbare ) bedbodem die bestaat uit een lattenbodem waarbij de latten rusten op hydraulische pompjes die met elkaar verbonden zijn, en een matras die bestaat uit verschillende segmenten, zij volgt de welvingen van de lattenbodem. Het systeem past zich automatisch en voortdurend aan uw slaappositie aan waardoor het lichaam in alle zachtheid en comfort perfect ondersteund wordt.

Gratis brochure Bekijk onze video