baner
U bent hier: Home Lattenbodem vs andere bedbodems Hydraulische lattenbodem

De hydraulische lattenbodem of hydraulische bedbodem

Hydraulisch pompsysteem

De hydraulische lattenbodem of hydraulische bedbodem is een gepatenteerd concept van Dorsoo. Deze ergonomische lattenbodem bevat 26 hydraulische pompen die bewegen en meer of minder druk geven volgens de lichaamsbouw en de wisselende slaaphoudingen. Elke lat wordt ondersteund door twee pompen en alle latten zijn links en rechts via de pompen met elkaar verbonden (communicerende vaten). De latten kunnen 3 cm neerwaarts én opwaarts bewegen, terwijl dit bij de meeste lattenbodems enkel neerwaarts en veel beperkter is.

Opwaartse ondersteuning

Een hydraulische lattenbodem geeft opwaartse ondersteuning in de lage rug, een steun die van belang is om de wervelkolom in zijn natuurlijke vorm te houden (recht in zijlig, natuurlijke S-vorm in ruglig). Deze opwaartse ondersteuning is essentieel om de wervelkolom niet te laten doorhangen en dus rugpijn te verminderen.

Speciale matras

Deze bedbodem werkt samen met een speciaal ingesneden matras die optimaal de bewegingen doorgeeft aan het lichaam en zorgt voor het comfort.

Bij gewijzigde slaapeisen (verschillende slaaphoudingen, gewichtsverandering, zwangerschap) past de hydraulische lattenbodem zich steeds automatisch aan.

 

Meer lezen

 

Dorsoo, dé hydraulische lattenbodem voor meer recuperatie en rust

Dorsoo video

Het Dorsoo-slaapsysteem omvat een ( verstelbare ) bedbodem die bestaat uit een lattenbodem waarbij de latten rusten op hydraulische pompjes die met elkaar verbonden zijn, en een matras die bestaat uit verschillende segmenten, zij volgt de welvingen van de lattenbodem. Het systeem past zich automatisch en voortdurend aan uw slaappositie aan waardoor het lichaam in alle zachtheid en comfort perfect ondersteund wordt.

Gratis brochure Bekijk onze video