baner
U bent hier: Home Over de lattenbodem Wat is een lattenbodem?

Wat is een lattenbodem?

De lattenbodem, veruit de populairste bedbodem, is een matrasondersteunend onderdeel van een bed. De lattenbodem zorgt ervoor dat de matras niet doorhangt en geeft een merkbare verbetering van het comfort tijdens het slapen.

Een lattenbodem bestaat uit meerdere verende latten, meestal uit beukenhout. Deze latten worden meestal vastgemaakt in een kader met speciale bevestigingsstukken uit kunstrubber. Een lattenbodem wordt in een bedkader gelegd of kan op zichzelf staan. Deze laatste kunnen ook zonder bedkader gebruikt worden.

 

Uitvoering van de lattenbodem

Lattenbodems bestaan in diverse uitvoeringen:

  • vaste lattenbodems
  • manueel verstelbare lattenbodems
  • elektrisch verstelbare lattenbodems.

 

Lattenbodem afmetingen

Lattenbodems komen voor in verschillende afmetingen. Tweepersoonslattenbodems die een tweepersoonsmatras in zijn geheel ondersteunen worden niet meer gebruikt. Slaapcomfort wordt nu meestal individueel gekozen. Slapende partners hebben elk een ander gewicht en lichaamsbouw. De latten worden dus anders ingedrukt en men heeft ook vaak een verschillende voorkeur voor de matras.

Een bed van 140 cm was vroeger de meest gangbare maat. Eerder bestonden zelfs bedden van 120 cm, ook ‘twijfelaar’ genoemd. De huidige standaard voor een dubbel bed is 160 cm maar ook 180 cm is een veel voorkomende keuze. 200 cm is ook verkrijgbaar.

Een enkel bed is meestal 90 cm breed.

De lengte van een bed gaat van 200 tot 220 cm.

Meer lezen

 

Dorsoo, dé hydraulische lattenbodem voor meer recuperatie en rust

Dorsoo video

Het Dorsoo-slaapsysteem omvat een ( verstelbare ) bedbodem die bestaat uit een lattenbodem waarbij de latten rusten op hydraulische pompjes die met elkaar verbonden zijn, en een matras die bestaat uit verschillende segmenten, zij volgt de welvingen van de lattenbodem. Het systeem past zich automatisch en voortdurend aan uw slaappositie aan waardoor het lichaam in alle zachtheid en comfort perfect ondersteund wordt.

Gratis brochure Bekijk onze video