baner
U bent hier: Home Over de lattenbodem Hoe werkt een lattenbodem?

Wat is de werking van een lattenbodem?

De lattenbodem heeft een ventilerende werking. Er kan lucht door de matras ventileren waardoor men frisser ligt en minder zweet. Dit vergroot ook de levensduur van de matras. Voorwaarde is dan wel dat de matras luchtdoorlatend is.

Het ophangmechanisme zorgt voor de beweeglijkheid van de latten. Zo kunnen de latten veren en roteren. Door hun beweeglijkheid ondersteunen ze het lichaam beter tijdens de slaap. De ene lattenbodem zal meer beweging toelaten dan de andere. Bij de meeste lattenbodems is enkel een neerwaartse beweging mogelijk. De ondersteuning is de belangrijkste functie van de lattenbodem.

 

Meer lezen

 

Dorsoo, dé hydraulische lattenbodem voor meer recuperatie en rust

Dorsoo video

Het Dorsoo-slaapsysteem omvat een ( verstelbare ) bedbodem die bestaat uit een lattenbodem waarbij de latten rusten op hydraulische pompjes die met elkaar verbonden zijn, en een matras die bestaat uit verschillende segmenten, zij volgt de welvingen van de lattenbodem. Het systeem past zich automatisch en voortdurend aan uw slaappositie aan waardoor het lichaam in alle zachtheid en comfort perfect ondersteund wordt.

Gratis brochure Bekijk onze video