baner
U bent hier: Home Aankooptips lattenbodem

Lattenbodem kopen? Prijzen en aankooptips

Goed slaapsysteem = lattenbodem + matras + hoofdkussen

Bij een goed ergonomisch slaapsysteem zijn lattenbodem, matras en hoofdkussen helemaal op elkaar afgestemd. Het heeft geen zin om een kwaliteitsmatras te kopen en die op eender welke lattenbodem te leggen. Bent u tevreden over uw hoofdkussen, dan kan u dit verder blijven gebruiken. Mocht blijken dat door de veranderde positie in uw nieuw bed het hoofdkussen de verkeerde steun geeft of dat uw nek niet meer recht ligt, dan kan u een ander aanschaffen. Test een nieuw kussen altijd op het slaapsysteem dat u zich wil aanschaffen.

Lattenbodem als ondersteuning

Een goede lattenbodem moet in de eerste instantie de rug in een neutrale positie plaatsen. Ondersteuning is het sleutelwoord. De lattenbodems die u in gespecialiseerde slaapcentra vindt, bieden meestal een degelijke ondersteuning voor mensen die weinig of geen rugklachten hebben.

De hydraulische lattenbodem past zich in elke slaaphouding opnieuw aan en geeft zo de hele nacht door aangepaste opwaartse ondersteuning. Vergelijk bij rugklachten steeds de steun in de lage rug zowel in zij- als in ruglig.

Afmetingen lattenbodem: lengte en breedte

De standaardlengte van een bed is 2 meter. Voor de meeste mensen is dit lang genoeg. Zijslapers hebben meestal genoeg aan de standaardlengte vanwege de opgetrokken benen. Wanneer een grote persoon veel op de rug slaapt, neemt men best een bed dat 10 tot 20 cm langer is dan de lichaamslengte.

Voor optimaal comfort neemt men in de breedte best 80 tot 90 cm per persoon. Slaapt men dichtbij elkaar dan is één matrashoes aangewezen (bij bedden zonder verstelling) omdat men dan in het midden geen naad voelt. Bij een Dorsoo-slaapsysteem kan men in één hoes toch twee verschillende types matraskernen voorzien zodat ieder zijn eigen ideale matras heeft.

Lattenbodem kopen & prijzen

Een ergonomisch slaapsysteem kost best wat geld maar is dit ook waard. We liggen elke dag zo’n acht uur in bed (één derde van ons leven). Als slapen in goede omstandigheden gebeurt, heeft dit een belangrijke positieve invloed op onze levenskwaliteit. Op korte termijn kan u genieten van een betere nachtrust en uitgerust gevoel. Op lange termijn werkt een degelijk slaapsysteem preventief tegen rugaandoeningen en voor een algemene goede conditie. Gemiddeld kost een kwalitatief dubbel slaapsysteem tussen de 3500 en 4500 euro (alles inbegrepen). Een kwaliteitslattenbodem moet zeker 20 jaar kunnen meegaan, de matras dient elke 10 jaar te worden vervangen.

Waarborg

Bij de aankoop van een slaapsysteem kunt u de waarborgen best op een objectieve manier bekijken. Sommige waarborgen van bijv. 25 jaar zijn niet realistisch omdat ze slaan op onderdelen waarop geen slijtage kan komen. Dorsoo is één van de weinige merken ter wereld die bovenop een uitgebreide productgarantie ook een tevredenheidswaarborg geeft tot 2 maand na levering (Niet tevreden? Geld terug!).

 

Dorsoo, dé hydraulische lattenbodem voor meer recuperatie en rust

Dorsoo video

Het Dorsoo-slaapsysteem omvat een ( verstelbare ) bedbodem die bestaat uit een lattenbodem waarbij de latten rusten op hydraulische pompjes die met elkaar verbonden zijn, en een matras die bestaat uit verschillende segmenten, zij volgt de welvingen van de lattenbodem. Het systeem past zich automatisch en voortdurend aan uw slaappositie aan waardoor het lichaam in alle zachtheid en comfort perfect ondersteund wordt.

Gratis brochure Bekijk onze video